Taksist na Božić vozio s 3,29 promila u krvi!

Broj vozača pod utjecajem alkohola udvostručio se za vrijeme blagdana jer, tko bi odolio zdravici? Ok, ne morate odoljeti, ali nemojte ni slučajno onda sjedati za volan!

  • Crna kronika
  • Objavljeno 27.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Nije nepoznanica, a nažalost niti velika novost da je zabilježen velik broj vozača pod utjecajem alkohola.

Taj se broj udvostručuje za vrijeme blagdana jer, tko bi odolio zdravici s rodbinom koju nismo dugo vidjeli? Ok, ok, ne morate odoljeti, ali nemojte onda niti sjedati za volan!

Alkohol u krvi nerijetko znači i krv na cesti!

Izdvajamo 41-godišnjeg vozača, zatečenog u utorak, 25. prosinca oko 1 sat na području Jadranova, kada je taxi vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 3,29 g/kg. Kako ne bi nastavio ugrožavanje prometa, priveden je u službene policijske prostorije.

Osim navedenog, jučer je u isto vrijeme na autocesti Rijeka-Zagreb kod Vrbovskog zatečen i alkoholizirani 37-godišnji vozač. Pri koncentraciji alkohola od 1,50 g/kg, upravljao je osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka. Vozilom je k tome upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje.  Zbog počinjenih prekršaja, priveden je u prostorije policije – prenosi portal Fiuman.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: alkohol, blagdani, policija, promili, vožnja,