Testiranje tržišta (i živaca) korisnika Instagrama – nova opcija ‘scrollanja’

Što vi kažete na ideju da fotografije umjesto scrollanja gore/dolje, listate u stranu - poput storyja? Unatoč velikom bijesu korisnika, to je bila samo pogreška...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 28.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Instagram je ovih dana ‘banuo’ s novom promjenom koja je razočarala korisnike diljem svijeta i napravila potpunu pobunu – piše Osijek NEWS.

Čim su to vidjeli, razočarani korisnici i brojni influenceri odmah su snimili video ilil pak story s riječima razočarenja i tuge, govoreći čak da im je to ni manje ni više nego – uništilo život. Žalili su se tako mnogi govoreći čak kako će obrisati Instagram ili pak prestati s poslovnim suradnjama na toj društvenoj mreži. Neki influenceri su čak planirali i razna prosvjedovanja protiv toga…

O čemu je riječ?

Naime, Instagram je potpuno promijenio layout i način na koji se pregledavaju nove objave. Umjesto scrollanja gore/dolje, uveli su listanje kroz objave lijevo/desno. Točnije, klasične objave na Instagramu odsad se trebalo pregledavati poput Instagram Storyja, “tapkanjem” ili listanjem u stranu, što uvelike podsjeća na Tinder.

Zar se Instagram treba pretvoriti u Tinder i na njega podsjećati? Nitko se s time nije složio…

NEMA POTREBE ZA PANIKOM!

Sva prašina koja se u samo dva dana podignula bila je ipak bespotrebna.

Nakon pobune i panike oglasio se Instagram i naveli su:

Zbog greške su neki korisnici vidjeli promjenu načina na koji se fotografije na naslovnici pojavljuju. Brzo smo riješili problem, a naslovnica se vratila u normalu. Ispričavamo se zbog bilo kakve zabune, kaže glasnogovornik Instagram-a za TechCrunch. Tvrtka potvrđuje da još uvijek testira stil navigacije u Instagram opciji ‘Explore’.

Glasnogovornik Instagrama na Twitteru:

Evo kako bi to izgledalo da je opcija zaista uvedena svim korisnicima…

FOTO: Pixabay

Tagovi: društvene mreže, instagram, korisnici,