Težak ispit bijelih u Maksimiru

Nogometaši Rijeke danas gostuju kod Dinama

  • Sport
  • Objavljeno 10.03.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

Rijeka u Maksimir stiže opterećena nizom ozljeda dok je Dinamo u četvrtak svladao Benficu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige.

Dinamo ove sezone igra u odličnoj formi, a Rijeka je jedina momčad uz Viktoriju Plzen koja je ove sezone pobijedila modre. Ujedno, u oba dva susreta ove sezone Rijeka je ostala neporažena, uz pobjedu na Rujevici (1:0), prvi ogled u Maksimiru ove sezone završio je remijem (1:1).

Dinamo i Rijeka dosad su od hrvatske samostalnosti odigrali 95 utakmica, Rijeka je slavila u 24 ogleda, 19 utakmica završeno je remijem, a Dinamo je upisao 52 pobjede.

U posljednje tri prvenstvene utakmice u Maksimiru Rijeka je upisala pobjedu, remi i jedan poraz. Rijeka je u sve tri utakmice postigla pogodak, dvaput se u listu strijelaca upisao Maxwell Acosty.

Od hrvatske samostalnosti Danijel Šarić, koji je nosio dres oba kluba, skupio je 25 nastupa, a prate ga Damir Milinović (22) i Dino Drpić (20).

Od aktualnih igrača najviše nastupa Arijan Ademi (16). Ljestvicu strijelaca predvodi Hilal Soudani (13) ispred Igora Cvitanovića (8), Boška Balabana i Darija Zahore (6).

Tagovi: hnk rijeka, NK Rijeka, Nogomet,