Tijekom vikenda evidentirano 295 prometnih prekršaja i 32 prometne nesreće

Sramotni rekorderi ovog vikenda imali su 1,71 promila u krvi i vozili brzinom od 186 km/h

Proteklog vikenda dogodile su se i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno. U dvije nesreće što su se dogodile u Rijeci u Osječkoj ulici, ozlijeđena su dva mopedista, od kojih su jednom utvrđene teške ozljede.

“U cilju smanjenja broja prometnih nesreća te ozlijeđenih osoba i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, a osobito vozače mopeda i motocikala, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila”, naglašavaju iz PU primorsko-goranske.

Od 60 alkotestirana vozača, 11 vozača je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,71 g/kg izmjerena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila. On je pri utjecaju alkohola izazvao prometnu nesreću 28. veljače oko 1 sat, u blizini Mošćeničke Drage.

Upravljajući vozilom marke Golf, riječkih registarskih oznaka, u smjeru Brseča, zbog neprilagođene brzine je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika udarivši u stablo. Na mjestu događaja pružena mu je medicinska pomoć i utvrđene lakše ozljede.

Poradi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola te vožnje neprilagođenom brzinom je prekršajno sankcioniran i podnijet je protiv njega optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za počinjene prekršaje predložena mu je novčana kazna od najmanje 12 500 kuna i izricanje mjere zabrane korištenja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Najveća brzina od 186 km/h izmjerena je samo nekoliko sati ranije, u subotu, 27. veljače u 22.40 sati na autocesti A6 kod vijadukta Severinske Drage na području Vrbovskog.

Posada policijskog presretača zaustavila je osobno vozilo, marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin. Navedenom brzinom kretao se u smjeru Zagreba na mjestu gdje je brzina kretanja određena na 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, uručen mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5.000 kuna i izrečena je mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorijom na mjesec dana.

Tagovi: alkohol, brzina, nesreće, policija, promet, prometna nesreća,