Tko će biti Kraljica Riječkog karnevala? Saznat ćemo za samo dva tjedna!

Gradonačelnik Rijeke predaje ključeve Meštru Karnevala i vrijeme ludila može početi. Od tog trenutka maškare će vladati gradom, svi problemi ostaju zaboravljeni…

  • Kultura
  • Objavljeno 04.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Ove godine izbor Kraljice održat će se u petak, 18. siječnja, na već tradicionalnom mjestu – u Dvorani mladosti na Trsatu. Informacija o početku prodaje ulaznica biti će uskoro objavljena, ali za očekivati je kako će njihova cijena i ove godine biti slična, ako ne i ista kao prethodnih godina, a to je 25 kuna.

Izbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kad maškare biraju najšarmantniju žensku predstavnicu koja će sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala.

Uz izbor Kraljice, tradicionalno se nagrađuje i najbolji scenski nastupi karnevalskih grupa u pratnji svake kandidatkinje, a nakon proglašenja nove Kraljice Riječkog karnevala tisuće maškaranih ljudi željno očekuje primopredaju “gradskih ključeva”.

Gradonačelnik Rijeke predaje ključeve Meštru Karnevala i vrijeme ludila može početi. Od tog trenutka maškare će vladati gradom, svi problemi ostaju zaboravljeni… Vladaju maske koje ne skrivaju, već otkrivaju radost života, pjesme, ljubavi…

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: izbor kraljice karnevala, riječki karneval,