Tri nova vozila za hitnu medicinu upućena ispostavama u Pazin, Rovinj i Umag

Nova vozila Hitne pomoći sufinancirala je Istarska županija s 2,2 milijuna kuna, a ostalo su pokrili gradovi i općine Pazinštine, Rovinjštine i Bujštine

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.06.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Tri nova vozila Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, vrijedna tri milijuna kuna, upućena su, nakon primopredaje u Puli, ispostavama u Pazin, Rovinj i Umag.

Nova vozila Hitne pomoći sufinancirala je Istarska županija s 2,2 milijuna kuna, a ostalo su pokrili gradovi i općine Pazinštine, Rovinjštine i Bujštine, rečeno je na svečanoj primopredaji.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu dr. Gordana Antić rekla je kako će se nabavkom triju novih vozila Hitne pomoći podići razina kvalitete i sigurnosti svih građana dok će zdravstveni djelatnici brže i sigurnije moći doći do pacijenta, moći će raditi na njegovom zbrinjavanju cijelim putem do bolnice, do koje će i doći puno prije.

Navela je da Hitna medicinska služba u Istarskoj županiji raspolaže s 28 vozila, a nova tri kombija upotpunit će taj broj a pritom će se dio opreme iz starih vozila prenijeti u nova.

“Uz dobre i kvalitetne ljude, koje imamo, potrebna su nam i dobra i sigurna vozila”, zaključila je ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu dr. Antić.

Najavljuje kako je u planu cijeli vozni park obnoviti kroz iduće tri godine.

(Hina)

foto: ilustracija

Tagovi: hitna pomoć, istra, pazin, rovinj, umag, vozila,