Tribina i radionica – što predsjedanje Hrvatske Europskom unijom 2020. donosi građanima?

Prijavite se do 8. veljače popunjavanjem online prijavnice i prisustvujte tribini i radionici

  • Kultura
  • Objavljeno 06.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Desk Kreativne Europe – Ured KULTURA s partnerima Uredom za udruge Vlade RH, platformom CROSOL i Rijekom 2020 – Europskom prijestolnicom kulture organizira tribinu i radionicu namijenjenu svim građanima zainteresiranima za raspravu i promišljanje o prioritetima i porukama kojima će se Republika Hrvatska prezentirati za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije 2020.

Iste godine Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture pa je to prilika i za poticanje promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja, izvještava Grad Rijeka.

Tribina i radionica  “Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?” održat će se u utorak 12. veljače 2019. godine, s početkom u 11:00 h u prostoru novog kulturnog centra RiHub u Rijeci, Ivana Grohovca 1a.

Online prijava za prisustvovanje tribini i radionici

Zainteresirani građani pozvani su prijaviti se za prisustvovanje tribini i radionici putem online prijavnice s rokom prijave do petka, 8. veljače 2019.

Cilj tribine i radionice je potaknuti građane na raspravu i promišljanje o temama koje će Republika Hrvatska staviti u fokus za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije, piše Grad Rijeka.

I predsjedanje Vijećem EU i projekt Europske prijestolnice kulture u prvi plan moraju staviti potrebe svih članica Europske unije. Ulozi domaćina i Hrvatska i Rijeka mogu upravljati gorućim europskim temama, te putem kulturno-umjetničkih programa poticati promišljanja o europskim temama.

O čemu će biti riječi?

Neka od pitanja o kojima će se razgovarati na tribini i radionici su:

  • Što nam je potrebno da budemo uspješni domaćini?
  • Što točno znači predsjedati EU?
  • Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i regionalne samouprave?

Detaljniji program događanja dostupan je na ovom linku

Republika Hrvatska počinje s predsjedanjem Vijećem Europske unije u siječnju 2020. godine, a Grad Rijeka iste godine preuzima naslov Europske prijestolnice kulture. Ova dva događaja velika su prilika da Hrvatska definira prioritete i poruke kojima se želi prezentirati te dati doprinos kulturnom i političkom kontekstu Europske unije.

Na tribinu su pozvani svi zainteresirani građani. Odazivite se pozivu, prijavite se i prisustvujte!

Grad Rijeka

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: EU, predsjedanje Hrvatske EU, prijavnica, Rijeka 2020, tribina,