Tužne vijesti: Outlook i Dimensions ove godine posljednji put u Puli!

Nakon objavljivanja kako se ovog ljeta i Seasplash festival seli iz Štinjana u Šibenik, ovo je još jedan udarac za Pulu koja tako ostaje bez velikih festivala :(

  • Događanja
  • Objavljeno 23.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

”Imamo neke novosti” – objavili su organizatori festivala na svojem Facebook profilu uz fotografiju, ali i video i rekavši kako je ovo posljednji put da će se najpopularniji festivali na istarskim prostorima održati na tvrđavi Punta Christo u Štitnjanu…

Ovi sestrinski festivali već dvanaest godina djeluju u Hrvatskoj, ugošćujući glazbenike, promotore, posjetitelje i izdavačke kuće iz cijelog svijeta. Velika imena kao što su Dizzee Rascal, Wiley, Damian Marley, Lauryn Hill, Grace Jones, Massive Attack i Jeff Mills samo su neki od glazbenih velikana koje si nastupali na jedinstvenoj tvrđavi i u pulskoj Areni.

„Zbilja nam je žao zbog odluke koju su organizatori festivala teško donijeli potaknuti brojnim faktorima na koje ne mogu utjecati. Odluku razumijemo i poštujemo. Od samog početka u partnerskom smo odnosu s organizatorima pa tako i sada kada zajednički pokušavamo pronaći rješenje koje bi omogućilo zadržavanje ovih festivala u Puli,” izjavila je novinarima pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

FESTIVALI SU OD VELIKOG ZNAČAJA ZA PULU

“Pored velike međunarodne promocije Pule, velika je i financijska korist koju su festivali generirali i za sobom povlačili niz ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti kojima je znatno obogaćena turistička ponuda Pule. Festivali su doprinijeli povećanju broja dolazaka i noćenja, ali i prihoda u mnogim djelatnostima u vrijeme postsezone i mnogima su bili prilika za zapošljavanje i dodatnu zaradu,” poručila je Kamber dodavši kako je značajan dio prihoda koji se ostvario za vrijeme održavanja festivala omogućena izgradnja i održavanje gradske infrastrukture.

“Cjelokupna organizacija festivala umnogome je doprinijela promociji Pule kao priznate festivalske destinacije te se ipak nadamo njihovom ostanku, odnosno skorom povratku,” zaključila je pročelnica Jasmina Kamber.

Ovogodišnji Dimensions festival održat će se od 29. kolovoza do 2. rujna, dok će festivalsku ljetnu sezonu zaključiti Outlook festival od 5. do 9. rujna. Ovih dana festivali će objaviti i prva imena izvođača koji stižu na tvrđavu u ljeto. Outlook će prva imena objaviti u četvrtak, 24. siječnja, a Dimenisons u četvrtak 31. siječnja.

2019 will be our final year at Fort Punta Christo

We have some news…

Objavljuje Dimensions Festival u Utorak, 22. siječnja 2019.

Objavljuje Outlook FestivalUtorak, 22. siječnja 2019.

FOTO: Video screenshot (Dimensions festival Facebook)

Tagovi: dimensions, Festivali, outlook, pula, utvrda punta christo,