U 45 godina na studiju Dentalne medicine diplomiralo 1206 studenata!

Stvoreni su snažni i prepoznatljivi temelji riječke dentalne medicine, a jučer je svečano obilježena 45.godišnjica tog studija!

  • Događanja
  • Objavljeno 01.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Jučer je na Medicinskom fakultetu u Rijeci obilježena 45. godišnjica studija Dentalne medicine, što je vrijedilo dostojno proslaviti jer je taj fakultet iznjedrio prepoznatljive temelje današnje riječke dentalne medicine i brojnih značajnih stomatologa!

Dvorana je bila prepuna, a na akademiji su, uz prodekanicu, govorili i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Rukavina, prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Ružić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije izv. prof. dr. sc. Đulija Malatestinić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Svečana akademija imala je i svoj glazbeni dio: nastupao je Mješoviti zbor liječnika Hrvatskoga liječničkog zbora – Podružnica Rijeka te bend Dijagnoze, čiji su članovi bivši i sadašnji studenti fakulteta.

“Imamo 30 studenata po godini, njegujemo rad u malim grupama, naši su studenti izuzetno dobro educirani, a nakon šest godina sposobni su za samostalnu praksu”, rekla je prodekanica studija prof. dr. sc. Sonja Pezelj – Ribarić. “Vrlo smo aktivni i u znanstvenom radu.

U zadnjih deset godina, otkada je stasao naš vlastiti kadar, imamo znatan broj znanstvenih projekata, aktivni smo i u stručnim projektima, a naša uloga je i sustavno promicanje važnosti oralnog zdravlja”, naglasila je Pezelj – Ribarić.

FOTO: Pixabay

Tagovi: dentalna medicina, medicinski fakultet rijeka, sonja pezelj-ribarić, stomatolog,