U Adamićevoj i dalje traje sanacija, o prometu još nema dobrih vijesti

Radnici uspjeli ukloniti dio skele na zapadnoj polovici pročelja

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.11.2018
  • Piše: Lucija Tokić

U Adamićevoj ulici u Rijeci ni danas gotovo ništa novo: nakon rušenja dijela fasade i građevinske skele sa zgrade u rekonstrukciji i dalje traje sanacija. Promet će do daljnjega ostati obustavljen, a u Gradu Rijeci i nadležnim službama razmatraju alternativna rješenja.

Građevinski radnici već treći dan uklanjaju skelu što se urušila pri padu dijela fasade i zida s bivše zgrade pošte, u kojoj traje temeljito preuređenje i prenamjena u robnu kuću. Novost je da su uspjeli ukloniti dio skele na zapadnoj polovici pročelja, upravo gdje je došlo do urušavanja fasade. Na tome mjestu sada se puno jasnije vide i razmjeri oštećenja – rupa zahvaća dio drugoga i treći kat zgrade.

Promet Adamićevom ulicom i dalje je u prekidu. Novi list piše da će, prema informacijama iz Grada Rijeke, tako sigurno biti i u nedjelju i ponedjeljak. U međuvremenu se očekuje nalaz građevinske inspekcije, odnosno treba vidjeti kako će dalje teći sanacija zgrade. Razmatraju se mogućnosti za preregulaciju prometa ako se utvrdi da će radovi potrajati, a ako okolnosti dopuste, otvorit će se barem jedan prometni trak u Adamićevoj.

Dotad vozačima na putu od istoka prema zapadu Rijeke preostaje sjeverni koridor, kojim prometuju i svi gradski autobusi, ili zaobilaznica. Vikend ne bi trebao donijeti veće probleme u prometu, ali nove velike gužve i već viđeni prometni kolaps očekuju se u novom radnom tjednu.

izvor: Radio Rijeka

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: Adamićeva, oštećena skela, promet,