U četvrtak se 12. put održava povorka “Vukovar u Rijeci”

Pozivaju se svi da dođu 15. studenog u 19.30 sati ispred murala VUKOVAR u Vukovarskoj ulici od kuda će krenuti mirna i dostojanstvena kolona građana predvođena ARMADOM i hrvatskim braniteljima.

  • Događanja
  • Objavljeno 13.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Katolički skauti Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, KN Armada Rijeka ovog četvrtka, 15. studenog, 12. godinu za redom organiziraju obilježavanje 27. godišnjice okupacije Vukovara i herojske žrtve hrvatskih branitelja i nedužnih civila.

“U Rijeku nam i ove godine dolazi desetak branitelja Vukovara. Heroja koji su u rovovima branili Grad. 15. studenog imamo posebnu priču. Po prvi puta će se prikazati dokumentarni film u produkciji LaudatoTV-a VUKOVARSKA ŠTAFETA SMRTI koja govori o nezamislivo hrabrom činu vukovarskih branitelja, pripadnika HOS-a, koji su upavši u minsko polje izvlačili civile te odlučili svojim životima stvarati prolaz kroz mine da bi omogućili život civilima.

Pozivamo sve Riječanke i Riječane, dođite u četvrtak 15. studenog u 19.30 sati ispred murala VUKOVAR u Vukovarskoj ulici od kuda će krenuti mirna i dostojanstvena kolona građana predvođena ARMADOM i hrvatskim braniteljima. Ponesite svijeće. Jednu da ju zapalite i ostavite u Vukovarskoj ulici pored murala, a drugu za Most branitelja.

Dopušteno je nositi jedino hrvatske službene državne zastave, uzmite ih što više neka se vijore našim gradom. Ba čelu kolone se tradicionalno nosi zastava grada Vukovara koju drže pripadnici Armade. Na Mostu hrvatskih branitelja ćemo u 20h spojiti dvije kolone, jednu koja dolazi sa Sušaka iz Sušačke gimnazije i drugu koja dolazi iz Vukovarske ulice.

Tu će kancelar Riječke nadbiskupije msgr. Nikola Imbrišak predvoditi molitvu za sve poginule branitelje, bogoslovi će otpjevati jednu pjesmu, skautski slavljenički bend jednu pjesmu te će potom biti minuta šutnje za Vukovar. u toj minuti šutnje će Armada zapaliti 27 baklji povodom dvadeset i sedme godišnjice okupacije Vukovara”, poručuju organizatori u svom pozivu.

FOTO: Pixabay

Tagovi: hrvatski branitelji, kolona, vukovar,