U drugom pokušaju prihvaćen proračun Primorsko-goranske županije za 2019.

Župan Zlatko Komadina rekao je uoči Županijske skupštine kako "su svjesni da nemaju u skupštini političku većinu, ali se nada da imaju programsko-projektnu."

  • Politika
  • Objavljeno 14.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Predloženi Županijski proračun podržalo je ukupno 25 županijskih vijećnika, a protiv je bilo 18 vijećnika HDZ-ove koalicije, Akcije mladih, Živog zida, Mosta i Bure, a suzdržana je bila Marija Dumović Pavan iz HDZ-a.

Vijećnik Ivan Knežević na prethodnoj skupštini o proračunu nije glasao, jer je, kako je kazao, zbog obaveza morao otići sa sjednice. Njegov amandman, kojim se povećava suma za školsku dvoranu i klizalište u Gorskom kotaru, sada je uvršten u proračun, kao i amandman Jadranke Horvat o povećanju sredstava za sklonište za životinje.

Župan Zlatko Komadina rekao je uoči Županijske skupštine kako “su svjesni da nemaju u skupštini političku većinu, ali se nada da imaju programsko-projektnu.”  Naglasio je da su nakon konzultacija s oporbom i nezavisnima, održanima prošlog tjedna, svi prihvatljivi amandmani ugrađeni u proračun, dok oni koji mijenjaju strukturu proračuna, ne mogu biti prihvaćeni. Smatra da je proračun Primorsko-goranske županije realan, održiv i razvojan.

Nakon prihvaćanja proračuna, Komadina je zahvalio vijećnicima na konstruktivnosti, kazavši da su, izglasavši proračun, omogućili provedbu planiranih projekata, spriječili nove izbore i troškove, dodavši da se “koncepcijski gotovo svi slažu, osim možda vijećnika Mosta.”

Županijska skupština potkraj studenoga nije prihvatila prijedlog proračuna za 2019., jer su za njega glasovala 23 vijećnika SDP-ove koalicije, protiv je bilo 19 vijećnika HDZ-ove koalicije, Akcije mladih, Živog zida, Mosta i Bure, a suzdržana je bila vijećnica Živog zida.

U nastavku je većina vijećnika prihvatila prijedlog izmjena županijskog Prostornog plana, kojima se povećava kapacitet ribogojilišta uz otok Plavnik, za što je inicijativu pokrenula tvrtka Labrax Adria te se omogućuje izgradnja terena za golf na otoku Cresu, za koje je zainteresirana malološinjska “Jadranka.”

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: PGŽ, proračun, zlatko komandina, županijski proračun,