U Istri 18 novozaraženih, smanjuje se broj hospitaliziranih

Od jučer se oporavila 21 osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalazi njih 840

  • Lifestyle
  • Objavljeno 08.10.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Novih 18 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, dok se smanjio broj pacijenata u pulskoj bolnici gdje ih je trenutno 24, troje manje od jučer, izvijestio je u petak istarski Stožer civilne zaštite.

Prema dnevnom izvješću Stožera civilne zaštite tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 299 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 18 novozaraženih osoba s istarskog područja, tako da je u Istri trenutno 120 zaraženih.

Od jučer se oporavila 21 osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalazi njih 840, od toga se gotovo 60 posto odnosi na školsku djecu. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe, tri manje nego jučer.

“Nemamo posebnog žarišta, u Istri jer je brojka zaraženih ravnomjerna na području cijelog poluotoka. Trenutno najviše novozaraženih bilježimo u krugu obitelji nakon što se djeca zaraze u školi. U svakom slučaju situacija je stabilna, iz dana u dan krećemo se oko brojke od dvadesetak novozaraženih dnevno”, istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Dodao je kako se prvom dozom cjepiva u Istri cijepilo 55 a drugom 57 posto stanovništva.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,