U Istri 19 novozaraženih, umrla jedna osoba

Dr. Hrstić: Od 16 hospitaliziranih, samo su dvije osobe cijepljene

  • Lifestyle
  • Objavljeno 21.09.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavorusom dok je u pulskoj bolnici umrla 79. godišnja pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 377 uzoraka briseva na covid-19 te potvrđeno 19 novozaraženih dok se od jučer oporavilo šest osoba, tako da je trenutno u Istri 115 aktivnih slučajeva.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1409 osoba, u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 16 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana umrla je 79-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Dr. Hrstić: Od 16 hospitaliziranih, samo su dvije osobe cijepljene

“Od ukupno 16 osoba hospitaliziranih u Općoj bolnici, samo su dvije cijepljene, a njih sedam su trenutno na kisiku tako da možemo reći da te osobe imaju srednje teške do teške simptome”, izjavila je za Hinu ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Istarskoj županiji gdje se iz dana u dan bilježi dvadesetak novih slučajeva zaraze koronavirusom, Stožer pulske Opće bolnice sve više razmišlja o donošenju odluke o ponovnom aktiviranju Primarnog respiracijskog centra.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: Covid-19, koronavirus, oboljeli, zaraženi,