U Istri je u protekla 24 sata utvrđen samo jedan slučaj zaraze koronavirusom

97-godišnja korisnica Doma za starije i nemoćne "Atilio Gamboc" iz Umaga u srijedu umrla je u pulskoj Općoj bolnici

  • Lifestyle
  • Objavljeno 30.07.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

U Istri je u protekla 24 sata utvrđen samo jedan slučaj zaraze koronavirusom dok je jedna osoba, 97-godišnja korisnica Doma za starije i nemoćne “Atilio Gamboc” iz Umaga u srijedu umrla u pulskoj Općoj bolnici, izvijestili su u četvrtak iz istarskog Stožera civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 171 uzorak briseva na Covid-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o osobi koja je u mjerama samoizolacije” – naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite DIno Kozlevac.

Izvijestio je da su negativni svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe “Alfredo Štiglić” u Puli, gdje je početkom tjedna jedna štićenica te ustanove bila pozitivna na Covid-19.

U pulskoj bolnici umrla je 97- godišnja korisnica umaškog Doma za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” koja je oboljela od koronovirusne infekcije, a imala je i više kroničnih bolesti.

Od jučer je izliječeno devet osoba. Ukupno je u Istri sada 97 osoba zaraženo koronavirusom, a od tog broja tek je dvadeset osoba na liječenju u pulskoj bolnici dok se  ostali liječe kod kuće. U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

Inače, u posljednja dva dana u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je čak 461 uzorak briseva na Covid-19, od kojih je ukupno osam bilo pozitivnih, što je najveći broj uzoraka obrađen u 48 sata u tri radne smjene u laboratoriju istarskog Zavoda za javno zdravstvo otkako su počela testiranja na novi koronavirus  u Puli.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, dom za starije i nemoćne, koronavirus, umrla, zaraženi,