U Istri jedna novozaražena osoba, raste broj hospitaliziranih

U mjerama samoizolacije nalaze se 354 osobe, a od toga se kod većine njih u samoizolaciji radi o određivanju te administrativne mjere kod prelaska državne granice

  • Lifestyle
  • Objavljeno 02.08.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Istri je u protekla 24 sata potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom nakon što je ispitano 96 uzoraka na covid-19, no raste broj hospitaliziranih u pulskoj Općoj bolnici gdje je trenutno osam covid pacijenata, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite.

U mjerama samoizolacije nalaze se 354 osobe, a od toga se kod većine njih u samoizolaciji radi o određivanju te administrativne mjere kod prelaska državne granice.

Trenutno je u istri 21 osoba oboljela od covida-19 dok je u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju osam osoba odnosno tri više nego jučer.

“Ponavljamo, s obzirom na veliki broj turista koji u ovom trenutku premašuje broj domaćeg stanovništva, epidemiološka situacija u Istri je još uvijek relativno dobra. Stoga pozivam građane da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mjera te da budu odgovorni”, poručio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,