U Istri koronavirusom zaražene dvije nove osobe

U Stožeru kažu da se u oba slučaja nove zaraze radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe

  • Lifestyle
  • Objavljeno 20.05.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Za dvije nove osobe potvrđena je zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji u kojoj je u protekla 24 sata testirano 350 uzoraka brisa, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U Stožeru kažu da se u oba slučaja nove zaraze radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Od srijede se oporavilo osam osoba, dok su u samoizolaciji 1532 osobe. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 50 zaraženih osoba, od kojih je pet u respiracijskom centru.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac istaknuo je da se u Istri nastavlja povoljan trend s daljnjom tendencijom pada broja novozaraženih i hospitaliziranih.

Takvo stanje, naglasio je, dopušta da u Stožeru počnu promišljati o relaksaciji mjera. I u pulskoj bolnici broj hospitaliziranih je u padu, premda će se poboljšanje stanja u bolnici osjetiti idućih tjedana, poručio je Kozlevac.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, istra, koronavirus, oboljeli, pula, zaraženi,