U Istri najveći dnevni broj novozaraženih, umrla jedna osoba

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici umrla je 92. godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima

  • Lifestyle
  • Objavljeno 11.01.2022
  • Piše: Ivona Amidžić

Čak 283 novozaražene osobe, što je najviše od početka pandemije, potvrđeno je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna covid pozitivna osoba, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

Naime, prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 806 uzoraka briseva, potvrđene su 283 novozaražene osobe s istarskog područja dok su se od jučer oporavile 142 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 76 pacijenata, od kojih je 65 na Odjelu za infektologiju, a u respiracijskom centru 11.

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici umrla je 92. godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

“Nakon što je u Istri u protekla 24 sata potvrđeno gotovo 300 slučajeva zaraze, mogu samo konstatirati kako je situacija s brojem novozaraženih u Istri visoka i naravno da ne omogućava razmišljanje o popuštanju mjera”, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac koji je pozvao građane na pridržavanje svih epidemioloških mjera.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,