U Istri se od 12. do 17. travnja obustavlja razredna nastava u nižim razredima

Osnovne škole, koje su u mogućnosti, nastavu za niže razrede od prvog do četvrtog razreda mogu provoditi po modelu C

  • Lifestyle
  • Objavljeno 08.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Istarski stožer Civilne zaštite odlučio je u srijedu da se od 12. do 17. travnja obustavi razredna nastava u osnovnim školama, od prvog do četvrtog razreda, uz napomenu da osnovne škole koje su u mogućnosti nastavu mogu provoditi po modelu C, odnosno na daljinu.

Obustavlja se nastava u svim osnovnim školama u razrednoj nastavi, za niže razrede od prvog do četvrtog razreda. U svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, za više razrede osnovnih škola, od petog do osmog razreda odvijat će se prema modelu C odnosno na daljinu, kao i u svim srednjim školama, uključujući i maturante, izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite Istarske županije.

Dodali su, međutim, da osnovne škole, koje su u mogućnosti, nastavu za niže razrede od prvog do četvrtog razreda mogu provoditi po modelu C, odnosno na daljinu.

Stožer je takvu odluku donio temeljem procjene epidemiološke situacije i uz pozitivno očitovanje osnivača škola – Istarske županije, Grada Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Labina i Grada Pazina.

Stožer Civilne zaštite Istarske županije će, temeljem procjene epidemiološke situacije, do 14. travnja donijeti novu Odluku o daljnjem modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: istarski stožer, istra, nastava, niži razredi, škole,