U Istri županijski Stožer zabranio posjete i izlaske iz domova za starije

Načelnik Stožera Dino Kozlevac: "Nemamo slobodnog širenja, ali pitanje je koliko možemo izdržati nepovoljno okruženje"

  • Lifestyle
  • Objavljeno 23.10.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Istri županijski Stožer civilne zaštite zabranio je u četvrtak posjete i izlaske iz domova za starije.

Županijski Stožer civilne zaštite poziva građane na primjenu svih preventivnih mjera tijekom povratka i nakon dolaska u Istru, a to se odnosi na izbjegavanje korištenja javnog prijevoza kod sumnje na mogućnost infekcije, ograničavanje kontakata u prijevozu i drugih kontakata nakon dolaska.

Stožer također poziva djelatnike javnih službi, a posebno zdravstvene djelatnike, da vode računa o ponašanju izvan radnog vremena, ne ostvaruju rizične kontakte i ne sudjeluju u okupljanjima, kako bi se spriječio unos virusa u sustave.

“Istra ne može biti zelena oaza kada je okruženje nepovoljno, imali smo dobru situaciju, ali imamo uvoznih slučajeva iz drugih krajeva. Nemamo slobodnog širenja, ali pitanje je koliko možemo izdržati nepovoljno okruženje”, poručio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Istra je danas zabilježila rekordan broj novozaraženih u jednom danu – 41 novi slučaj. Trenutno su u Istri 102 pozitivne osobe, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 391 osoba

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: domovi za starije, istarski stožer, istra, starije osobe, zabranjene posjete, zabranjeni izlasci,