U naš grad dolazi humanitarka koja je znatno smanjila broj beskućnika u Engleskoj

Louise Casey - jedna od pokretača Instituta za globalno beskućništvo, žena koja nosi počasnu titulu britanske dame, gostovat će u Rijeci!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 01.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Institut za globalno beskućništvo pokrenuo je inicijativu ”Mjesto koje zovemo dom” kojoj je pridružena i Rijeka.

Jedan od važnijih događaja u sklopu provođenja te inicijative u Rijeci jest tribina o beskućništvu, iz globalne i lokalne perspektive, koja će u Gradskoj vijećnici biti održana 3. prosinca u 16 sati, i na kojoj će gostovati Louise Casey.

Ona je jedna od pokretača Instituta za globalno beskućništvo, utemeljenog s ciljem rješavanja problema beskućništva na globalnoj razini te članica upravnog odbora međunarodne karitativne organizacije Depaul, čiji predstavnici djeluju i u Rijeci (Depaul Hrvatska) provodeći program u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike.

– Tijekom 17 godina Louise Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila je ključni čimbenik znatnih društvenih promjena na razini britanske Vlade. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u predvođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima (Shelter). U tome je trajno provodila i donosila inovativna odvažna i revolucionarna rješenja za probleme, od beskućništva, preko problematičnih oblika ponašanja do obitelji sa znatnim poteškoćama.

Njezinim zauzimanjima i idejama u Engleskoj je broj beskućnika smanjen za dvije trećine, doznaje se u Depaulu Hrvatska, što je prenio Novi List.

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: ''mjesto koje zovemo dom'', beskućnici, gradska vijećnica, louise casey,