U petak se očekuju barem dvije ponude za Uljanik

Dosta je bilo čekanja!

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 23.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u srijedu uoči sjednice Vlade kako se u petak očekuju barem dvije ponude strateških partnera za Uljanik grupu.

“Petak će biti dan unutar kojeg ćemo dobiti barem dvije ponude. Koliko će one biti ozbiljne… dat ćemo priliku Upravi da tijekom subote otvori i kratko proanalizira pristigle ponude, a u ponedjeljak u 11 sati Uprava će ih prezentirati Ministarstvu gospodarstva”, kazao je Horvat. Dodao je i da je za utorak sazvan sastanak sa sindikatima i Upravom u Ministarstvu gospodarstva.

Na novinarski upit znači li to da će se krajem sljedećeg tjedna znati tko će biti novi vlasnik Uljanik grupe, Horvat je odgovorio da se još neće znati novi vlasnik. “Očekujem vrlo komplicirani tekst unutar tih ponuda, Upravi će trebati sigurno jedno vrijeme da ih proanalizira”, kazao je.

Na upit koji je rok odgovorio je “nismo si postavili rok”. “Proanalizirat ćemo pristigle ponude”, istaknuo je dodavši da će o svemu javnost tijekom petka ili subote upoznati Uprava.

Dodao je da interesa za hrvatsku brodogradnju ima. “Ima ozbiljnih interesa, pa i oni gospodarski subjekti o kojima nismo htjeli pričati, za koje ste vi sami novinari rekli da nisu iskazali interes, ponovo su u iskazu interesa”, rekao je Horvat no nije želio reći na koga misli.

Zbog velikog interesa potencijalnih ulagača, rok za dubinsko snimanje Uljanika produljen je s 18. na 24. siječnja, dok je rok za dostavu ponuda za strateško partnerstvo ostaje nepromijenjen, tj. do 25. siječnja do 20,00 sati.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: darko horvat, uljanik, uprava,