U Petrinji organizirana velika donacija 60 diesel/uljnih grijača i električnih grijalica

Navedeni grijači trenutno griju šatore i fiksne objekte u centralnoj baze operacija interventnih državnih službi u Petrinji i okolnim mjestima

  • Lifestyle
  • Objavljeno 19.01.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Petrinji je danas u 12.00 sati organizirana akcija donacije diesel/uljnih grijača i električnih grijalica tvornice DANTHERM Spa i generalnog uvoznika za hrvatsko tržište firme HRGIĆ d.o.o..

U sklopu ove akcije izvršena je donacija 60 kom MASTER grijača zraka koji se preko HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA doniraju za logistički centar/kamp u Petrinji i lokalno stanovništvo čiji su stambeni objekti stradali u potresu.

S obzirom na prethodnu suradnju uvoznika MASTER proizvoda, Hrgić d.o.o. sa HCK gdje je u lipnju 2014.g. izvršena donacija preko 30 kom MASTER isušivača zraka nakon poplava u Gunji i ostatku Slavonije, i tada je ova tvrtka izabrala upravo CRVENI KRIŽ kao organizaciju preko koje su sve donirane grijalice bile transparentno isporučene tamo gdje su najpotrebnije.

MASTER grijači zraka se tako koriste već nekoliko godina u Hrvatskoj u radu svih javnih i hitnih službi, vojske, itd., prilikom izvanrednih situacija i hitnih intervencija, a navedeni grijači trenutno griju šatore i fiksne objekte u centralnoj baze operacija interventnih državnih službi u Petrinji i okolnim mjestima (ispod je slika iz Petrinje gdje su trenutno u upotrebi veće količine MASTER dizel grijača).

MASTER grijači - Hrgić d.o.o.

Vezano na prethodni dogovor s Hrvatskim Crvenim Križem, isporuka donacije MASTER grijača će se izvršiti na način da se:

  • diesel/uljni grijači zraka i infracrveni el. grijači zraka (grijači s većom snagom grijanja) ustupe kao donacija u trajno vlasništvo HCK za intervencije po terenu, grijanje šatora raznih veličina i fiksnih objekata, te kampove i vježbe GDCK i DCK izvan kriznih situacija
  • količinski će u donaciji biti veća isporuka električnih monofaznih grijača s ventilatorom (grijači s manjom snagom grijanja) koji su idealni za stambeni ili građevinski kontejner, grijanje kupaonice ili jedne do dvije sobe u kućanstvima, a ustupaju se preko HCK za daljnju raspodjelu/poklon u trajno vlasništvo lokalnom stanovništvu i obiteljima čije su kuće najviše stradale u potresima koji su pogodili Petrinju i okolna mjesta

Ovu donaciju u ukupnoj vrijednosti od preko 100.000,00 kn će gosp. Robert Markt kao izvršni direktor “Hrvatskog Crvenog Križa” preuzeti direktno u centralnoj bazi operacija interventnih državnih službi “PIGIK” u Petrinji, gdje upravo djeluju za pomoć u kriznoj situaciji nakon potresa HRVATSKI CRVENI KRIŽ, VOJSKA, HGSS i CIVILNA ZAŠTITA kao odgovorne organizacije za pomoć ljudima i lokalnoj zajednici.

MASTER grijači - Hrgić d.o.o.

Tagovi: civilna zaštita, crveni križ, Dantherm SPA, Hrgić d.o.o., Master grijači, petrinja, potres,