U posljednja 24 sata u Istri potvrđena 74 nova slučaja zaraze, jedna osoba umrla

Kozlevac: "Ekipa je na terenu, epidemiolozi i dalje uzimaju briseve korisnika tog doma, ali je situacija za sada pod kontrolom"

  • Lifestyle
  • Objavljeno 19.11.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

U Istri je u protekla 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 74 osobe, a u pulskoj bolnici umrla je 82-godišnja osoba oboljela od covida-19 s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 314 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 74 novozaraženih osoba s područja županije. Za 53 osobe utvrđeno je da dolaze iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a kod sedam osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja Italije (4), Zagreba (1), Dalmacije (1) i Švedske (1)” – naveli su iz Stožera i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 14 osoba.

Od srijede je izliječeno 110 osoba, trenutno je u Istri 536 aktivnih slučajeva pozitivnih osoba, od kojih je 38 osoba hospitalizirano u pulskoj bolnici, a jedna osoba je na respiratoru u riječkom KBC-u. U mjerama samoizolacije nalazi se 509 osoba.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac potvrdio je kako je situacija u Domu za psihički oboljele osobe u Brkaču nadomak Motovuna, gdje su u utorak kod tri korisnika potvrđeni pozitivni nalazi, pod kontrolom te kako za sada nema novozaraženih. Trenutno se provodi epidemiološka obrada i protuepidemijske mjere te je situacija pod kontrolom.

“Ekipa je na terenu, epidemiolozi i dalje uzimaju briseve korisnika tog doma, ali je situacija za sada pod kontrolom”, poručio je Kozlevac.

Dom za psihički oboljele osobe u Brkaču ima 88 korisnika i 20 djelatnika.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: covid, dom za psihički oboljele, istra, koronavirus, oboljeli, zaraženi,