U prosincu kreće 40. “Ri rock festivala”

Ovogodišnji jubilarni festival osim odlične glazbe, donosi i novitete....

  • Kultura
  • Objavljeno 24.11.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Jubilarno 40-to izdanje “Ri rock festivala” ove će se godine održavati tijekom dva vikenda u prosincu u OKC Palachu i Pogonu kulture, a donosi izmjenu koncepta i novitete. Pobjednicima ovogodišnjeg “Ri rock festivala” bit će dodijeljena nagrada “Ri rock kipić”, a nastupit će na zatvaranju festivala.

Prijavljeni bendovi dobit će priliku za nastup bez klasičnog natjecanja i to uz podršku glazbenika koji su pridonijeli riječkoj rock sceni kroz povijest kao što su Termiti, Denis & Denis, Mandrili, Let 3, Grč i Parafi.

Pobjednicima ovogodišnjeg “Ri rock festivala” bit će dodijeljena nagrada “Ri rock kipić”, a tri glavna benda nastupit će na velikom zatvaranju festivala 14. i 15. prosinca u Pogonu kulture.

“Ri rock kipić”, izrađen od reciklirane plastike u suradnji s ekipom iz “Ri Use Centra”, bit će dodijeljen pobjednicima festivala nominiranim u devet kategorija, a bit će dodijeljene i počasne nagrade starijim akterima riječke rock scene koji su svoje prve koncertne nastupe održali upravo na “Ri rock festivalu”.

Prvi vikend rođendanskog izdanja festivala bit će održan u petak 7. i subotu 8. prosinca u OKC Palach uz nastup veterana riječke rock scene i mlade demo snage, dok se 14. i 15. prosinca program seli na drugu stranu Rječine, u prostor Pogona kulture u kojemu će biti održana koncertna završnica “Ri rock festivala” na kojoj će nastupiti antologijska imena rocka i punka: Let 3, Grč, Pankti, Valter svira Parafe i Po’ metra crijeva.

izvor: Radio Rijeka

foto: Unsplash (foto)

Tagovi: OKC Palach, Pogon kulture, Ri rock festivala,