U Puli se održava 13. susret gradonačelnika i poduzetnika ’48 sati’

Susret gradonačelnika i poduzetnika ukazuje na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 25.11.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Dvodnevna konferencija ’48 sati’ u organizaciji poslovnog tjednika Lider, u suradnji s Udrugom gradova traje dva dana u hotelu Park Plaza Histria. Domaćin ovogodišnjeg susreta je Grad Pula.

Susret gradonačelnika i poduzetnika ukazuje na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti. Riječ o jedinstvenom skupu koji ima za cilj spajanje poduzetnika i gradonačelnika, odnosno da se kroz druženje vidi što gradovi trebaju, a što poslovna zajednica može ponuditi.

Prije okruglog stola o mogućnostima financiranja projekata lokalne zajednice, Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji Hrvatskoj do 2026. godine može i realno donijeti odobrenih 6,3 milijarde eura, dokument na više od tisuću stranica oko kojega su hrvatski pregovarači mjesecima pregovarali sa Europskom komisijom, predstavio je Zvonimir Savić. Direktor sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore (HGK) bio je glavni pregovarač odnosno koordinator u procesu odobravanja tih europskih sredstava.

Ova aktualna tema o tome kakve mogućnosti jedinicama lokalne samouprave nudi, o kojim iznosima se radi i kojim rokovima te pod kojim uvjetima, izazvala je veliko zanimanje okupljenih na ovogodišnjoj konferenciji ’48 sati’.

Na okruglom stolu na temu: Razvojne vizije gradova sudjelovali su gradonačelnici Marko Filipović,(Rijeka), lvica Puljak, (Split), Filip Zoričić, Pula i Joško Klisović, Skupština Grada Zagreba. Moderatori su bili Nives Kopajtich Škrlec i glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović .

Pred gradonačelnicima i općinskim načelnicima novi je izazov u povlačenju novca iz fondova EU u sklopu sedmogodišnjeg financijskog razdoblja 2021. – 2027.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: gradonačelnici, konferencija, pula, susret, udruga gradova,