U subotu kreće 23. izdanje Oldtimer auto rallyja

Tradicionalna smotra oldtimer automobila iz cijele Europe

  • Kultura
  • Objavljeno 02.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Najavljen je 23. međunarodni susret – Oldtimer auto rally 2019 koji će krenuti u subotu, 4. svibnja s riječkog Korza.

Riječ je o smotri oldtimer automobila koje već dugi niz godina organizira Oldtimer klub Rijeka, a ovog će puta okupiti tridesetak automobila i četrdesetak sudionika iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Italije, Austrije, Nizozemske te Mađarske.

Ova manifestacija sportsko-revijalnog karaktera predstavlja prvo ovogodišnje natjecanje u kalendaru Hrvatskog oldtimer saveza. Okupljanje sudionika započet će oko 8 sati, a posjetitelji će automobile moći razgledavati do 10.30 sati, kada će rally povorka krenuti prema Bakru, zatim Malinskoj gdje će se održavati natjecateljski ispiti te naposljetku gradu Krku.

Predsjednik i dopredsjednik Oldtimer kluba Rijeka Mišo Rukavina i Ivica Mataija pozvali su sve da se u subotu prošeću Korzom te pogledaju uvijek atraktivna vozila, licencirana prema propozicijama Hrvatskog oldtimer saveza koje zahtijevaju da automobili zadovoljavaju kriterije od trideset godina starosti, iznimnu očuvanost, tehničku ispravnost te originalnost auto-dijelova. Grad Rijeka ovu je manifestaciju financijski podržao s deset tisuća kuna.

Oldtimer klub Rijeka djeluje još od 1996. godine, a osim ljubitelja oldtimer automobila, okuplja i vlasnike oldtimer motocikala te plovila. Klub je dio Zajednice Tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza, a broji oko stotinjak članova.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: auto rally, automobili, međunarodni susret, oldtimer, riječki korzo, smotra, tradicionalna,