U Sveučilišnom kampusu u Rijeci će uskoro početi raditi ambulanta!

Primarno će služiti studentima i gostujućim nastavnicima u kampusu :)

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 17.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

U Sveučilišnom kampusu u Rijeci u ožujku bi trebala početi raditi ambulanta opće prakse u prostoru kojeg je Sveučilište u Rijeci besplatno ustupilo na korištenje Domu zdravlja Primorsko-goranske županije, a primarno će služiti studentima i gostujućim nastavnicima u kampusu.

Osim studentima i nastavnicima, ambulanta će služiti i građanima Rijeke čime se ostvaruje ideja otvaranja kampusa “kao gradske četvrti”.

Riječ je o ambulanti od 113,5 četvornih metara s ulaznim dijelom, čekaonicom, liječničkom sobom i sobom za medicinsku sestru te sanitarnim čvorom.

Ambulanta u paviljonu 1 kampusa pristupačna je osobama s invaliditetom, a može joj izravno pristupiti i vozilo hitne pomoći.

Važno je omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svim studentima. Otvaranjem ambulante to će se olakšati studentima koji nemaju prebivalište u Rijeci i kojih je više od polovica na riječkom Sveučilištu. To je i iskorak u specijalizaciji te suradnji Sveučilišta s Domom zdravlja, ustvrdila je rektorica Sveučilišta Snježana Prijć Samaržija.

FOTO: Youtube (screenshot MojaRijeka.hr)

Tagovi: ambulanta, kampus, studenti, sveučilište,