Učilište Lovran, za medicinska i wellness zanimanja slavi 18 godina svoj postojanja i uspješnog rada

Danas je poseban dan za nas, slavimo naš 18. rođendan, iza nas je puno truda, rada i preko 2.600 završenih polaznika - na što smo iznimno ponosni, rekla je ravnateljica

  • Lifestyle
  • Objavljeno 30.11.2022
  • Piše: Frane Stipanić

Na jučerašnjoj konferenciji za medije ravnateljica Učilišta Lovran dr. Jelica Popić  je prisutnim gostima i novinarima predstavila projekt 18 darova za 18. godina uspješnog rada, kao i razvojni put Učilišta Lovran i rekla: Danas je poseban dan za nas, slavimo naš 18. rođendan, iza nas je puno truda, rada i preko 2.600 završenih polaznika – na što smo iznimno ponosni. Za naš 18. rođendan odlučili smo  s 18 darova doprinijeti zajednici u kojoj živimo i radimo. Darovali smo umirovljenike, žene i mlade uslugama i edukativnim programima za koje školujemo i naše polaznike, a koje potiču zdrave životne navike, podižu kvalitetu života.

  1. DJEČJI DOM, LOVRAN

Dar:  „UČIM DA RADIM“ – Školovanje na tečaju MANIKURE ( 2 osobe)

  1. DOM ZA STARIJE – VOLOSKO , UDRUGA UMIROVLJENIKA – MATULJI

Dar: „PAKET ZDRAVA LEĐA“ – masaža i elektroterapija (6 osoba)

  1. OŠ RIKARD KATALINIĆ JERETOV – OPATIJA, OŠ VIKTORA CARA EMINA – LOVRAN, OŠ ŠKOLA DR. ANDRIJA MOHOROVIĆA – MATULJI, OŠ MILAN BROZOVIĆ – KASTAV

Dar: „MOJ PRVI KOZMETIČKI TRETMAN“ ( 4 učenice osmih razreda)

  1. NADA – UDRUGA ŽENA OPERIRANIH OD RAKA DOJKE, RIJEKA

Dar:  „TI SI VIŠE OD SVOJE DIJAGNOZE“ – Estetski tretman lica – Mezoterapija/Kemijski piling (6 osoba)

Ravnateljica se osvrnula: Kroz osamnaest godina rada u Učilištu Lovran je nova zvanja steklo više od 2600 uspješno školovanih polaznika – na programima za medicinska i wellness zanimanja :

Bilježimo sve veći porast broja učenika u našoj školi, u ovoj školskoj godini možemo se pohvaliti s 310 završenih polaznika.

U periodu krize koja se očituje i u nedostatku kadrova i to u sektorima zdravstva i turizma – koja su kako je poznato za hrvatsko gospodarstvo i društvo među najvažnijima, ponosni smo što naše Učilište Lovran daje svoj doprinos školujući kadrove koji su po završetku školovanja spremni za brzi ulazak na tržište rada.

Pomažemo u zapošljavanju i samozapošljavanju
Uključivanjem  u procese prekvalifikacije te stjecanje novih znanja i vještina za mnoge može biti put do zaposlenja. Veliki broj osoba želi promijeniti svoje zvanje, pronaći novi posao ili se dodatno usavršiti, dok se veliki broj naših polaznika odluči i za poduzetničke „vode“.

Kroz dugogodišnju suradnju s poslodavcima na području cijele Hrvatske i u inozemstvu, razvili smo ugled koji garantira kvalitetu kadrova. To nas stavlja u poziciju u kojoj naša preporuka u branši- ‘zlata vrijedi’. Tako nam se sada, poslodavci sami obraćaju u potrazi za kvalitetnim kadrovima za dentalne asistente, fizioterapeute i sve profile wellness zanimanja. Našom  tradicijom kvalitetne izobrazbe –  naši polaznici se lako zapošljavaju i samozapošljavaju.

Ravnateljica je rekla: „ Jako smo ponosni na naše učenike. Nadamo se da će naši  završeni polaznici, osim što će povećati kvalitetu medicinskih, wellness i zdravstveno turističkih usluga utjecati i na diverzifikaciju njene ponude. Zahvalila bi se i svim djelatnicima, mentorima i svim profesorima koji daju sve od sebe da svaki naš učenike koji izađe iz Učilišta Lovran bude ispunjen znanjem i zadovoljstvom.“

Tagovi: obrazovanje, Učilište Lovran, wellness, zdravstveni turizam,