“Učionica” predstavlja program za 2019. godinu

"Ovo što Rijeka radi na području edukacije mogao bi biti format za druge gradove"

  • Kultura
  • Objavljeno 09.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Integrirani program učenja Učionica oblikovan je s ciljem jačanja osobnog i profesionalnog razvoja kulturnih profesionalaca kao i jačanja lokalnih i regionalnih ustanova u kulturi i organizacija civilnog društva. Provedba programa uključuje teorijska predavanja, radionice, ljetne škole, seminare, konferencije, sastanke, radnu praksu te programe cjeloživotnog obrazovanja, piše Grad Rijeka.

Hugo de Greef, direktor EPK-a Brugge 2002 te istaknuti kulturni menadžer i producent kazao je kako “…bi ovo što Rijeka radi na području edukacije i osnaživanja kapaciteta kulturne scene mogao biti format za sljedeće EPK gradove”.

Sudionicima edukativnih programa održanih u sklopu Integriranog programa Učionica u 2018. g., unutar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u petak 8. veljače u 12 sati, u prostorima RiHuba, bit će uručene potvrde.

Tom prilikom bit će najavljene planirane aktivnosti Učionice za 2019. godinu, uz predstavljanje dosadašnjih uspjeha programa.
Kroz više od 50 organiziranih aktivnosti Učionice, među kojima su bila i tri seminara u koja je bilo uključeno više od 25 predavača iz inozemstva prošlo je preko 700 sudionika. Aktivnosti Učionice pohađali su polaznici iz cijele Hrvatske, kao i iz drugih zemalja regije.
Programe Učionice prepoznale i podržale brojne nacionalne organizacije, udruženja i ustanove s kojima je na pojedinim edukacijskim aktivnostima sklopljeno i partnerstvo.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: edukacija, Hugo de Greef, radionice, RiHub, rijeka, seminari, Učionica,