Ugostitelji od sada imaju mogućnost besplatno proširiti terase

Radi se o još jednoj od mjera Grada Rijeke koja je donesena s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite

Jedna od velikih novosti koje Grad Rijeka nudi svojim ugostiteljima je besplatno proširenje terasa na javnim površinama u ugostiteljskim objektima na lokacijama gdje to inače nije moguće tehnički napraviti.

Radi se o još jednoj od mjera Grada Rijeke koja je donesena s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite od širenja zaraze korona virusom koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Kako je u postupku relaksiranja mjera Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluke o početku rada za određene djelatnosti u fazama, zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata s epidemiološkim mjerama, Grad Rijeka će  omogućiti proširenje gabarita postojećih terasa, o čemu će biti donijet poseban zaključak.

Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama, za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine odobrit će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50%.

Procjenu oko mogućnosti  proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za komunalni sustav i Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju I gospodarenje zemljištem Grada Rijeke.

Zahtjevi  za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: javne površine, poduzetnici, terase, ugostitelji, uređenje,