Uručene diplome polaznicima redovitih radionica u sklopu projekta Budi++

Svi su unatoč teškoj školskoj godini zadatke odrađivali redovito i marljivo!

  • Događanja
  • Objavljeno 27.06.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

U Centru tehničke kulture Rijeka uručene su diplome polaznicima redovitih radionica koje se provode u sklopu projekta Budi++, a koji su unatoč teškoj školskoj godini zadatke odrađivali redovito i marljivo.

Za vrijeme izolacije izazvane koronavirusom polaznici su bili mreženi online I na taj način sujelovali na svih deset radionica tjedno te su odrađeni svi sati predviđeni za ovu školsku godinu. S nešto više od sto polaznika na radionicama su radili Loris Rašpolić, Ivan Mušanović i Ivan Periša iz CTK Rijeka te dugogodišnja volonterka u centru, Ivana Žužić. Podijelili su nagrade i učenicima pozvanima na Državno natjecanje i to Patriku Klovaru Lukariću, Maku Šolaji i Marti Ljubić, Sveboru Stubliji, Marinu Kupanovcu, Simeonu Stefanoviću, Andreju Čizmareviću, Jakovu Tomasiću i Bojanu Puvači.

U CTK Rijeka ovom su prilikom proslavili i osvajanje 1. mjesta u Hrvatskoj Logo ligi, dok su nagrade za online natjecanje All Digital Week uručene Jakovu Tomasiću i Jakovu Celinu za programiranje, Iva Laštro je bila najbolja u robotici dok je David Kanić dobio nagradu za 3D modeliranje.

Polaznici u sklopu projekta Budi++ cijelu školsku godinu pohađaju radionice, a osim toga sudjeluju na natjecanjima iz programiranja i robotike, obilježavaju međunarodne dane kako bi osvijestili važnost digitalnih znanja kod svojih vršnjaka, izrađuju robote i uče koristiti 3D printer te svojim znanjima realiziraju brojne projekte.

Budi++ financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i INA.

Tagovi: budi++, ctk rijeka, diplome, polaznici, projekt, radionice,