Usprkos svemu: Ogroman porast broja pretplatnika u riječkom “Zajcu”

Najveći i najmjerodavniji uspjeh je – naša publika! Za nju postojimo i za nju stvaramo, ona daje legitimitet našem radu. Koliko publika cijeni naš rad i prepoznaje vrijednost programa, pokazala je kupnjom godišnje kazališne pretplate

  • Kultura
  • Objavljeno 31.10.2022
  • Piše: Duje Krstulović

Zadnji dani mjeseca listopada u riječkom „Zajcu“ u znaku su velikog optimizma i opravdanog zadovovoljstva jer zbrajamo sve naše uspjehe, od međunarodnih gostovanja, do premijera i ugovorenih koprodukcija u sljedećoj godini.

No, onaj najveći i najmjerodavniji uspjeh je – naša publika! Za nju postojimo i za nju stvaramo, ona daje legitimitet našem radu. Koliko publika cijeni naš rad i prepoznaje vrijednost programa, pokazala je kupnjom godišnje kazališne pretplate, javljaju iz HNK Ivana pl. Zajca.

Do danas je upisano gotovo 2 155 godišnjih pretplata za brojne pretplatničke cikluse u „Zajcu“.

Zašto je to veliki uspjeh?

Zato što je porast pretplatnika veći od 130% u usporedbi s prošlom sezonom, zato što se počinjemo približavati brojkama iz predpandemijskih sezona.

Građanskih pretplata u sezoni 21/22 kupljeno je 905, dok u ovoj sezoni brojimo 1168. Uspjeli smo, nakon dvije godine nemogućnosti rada na pretplatama za djecu i mlade, ostvariti rezultat od gotovo 1000 pretplata. Bez obzira što danas službeno zatvaramo upise godišnjih pretplata, na rezervacijama i u najavi imamo još grupnih i pojedinačnih pretplata, tako da će konačni broj biti još i veći.

Zahvaljujemo našoj publici na povjerenju i podršci te vjerujemo da ćemo najavljenim programima opravdati povjerenje i zadržati njezinu naklonost, zaključuju iz HNK.

Tagovi: hnk rijeka, pretplate, publika, zajc,