Večeras otkažite sve planove i dogovore jer u 20 sati počinje Dora!

Naša Franka imat će čast otvoriti ovo dugoočekivano i prestižno glazbeno natjecanje sa svojom pjesmom Crazy kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice

  • Kultura
  • Objavljeno 16.02.2019
  • Piše: Lucija Tokić

Večeras se u Opatiji, gdje je 1993. godine i počela, vraća Dora – izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Ponovno ćemo svi zajedno odlučivati tko će nas predstavljati na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019 godine.

U izravnom prijenosu iz opatijske dvorane Marino Cvetković od 20 sati na Prvom programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija te na streamu na webu vidjet ćete i čuti 16 finalista.

O pobjedniku odlučuju ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Studiju Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50%:50%, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati publika.

Pjesme se izvode prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo. Maksimalno dopušten broj izvođača na pozornici je šest.

Nastupaju Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, Jelena Bosančić, Kim Verson, Jure Brkljača, Beta Sudar, Lea Mijatović, Gelato Sisters, Luka Nižetić, Elis Lovrić, Domenika, Roko, Ema Gagro, Lidija Bačić Lille, Lorena, Bernarda, Manntra.

Doru će otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice.

Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”. U show programu, nakon što čujemo svih 16 natjecatelja, nastupit će Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno će izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.

Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izvest će skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

Voditelji su Iva Šulentić, Jelena Lešić i Mirko Fodor.

izvor: Radio Rijeka

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Crazy, dora, Eurovizija, franka batelić, opatija,