Večeras riječki Korzo ”gori”!

Što izabrati večeras? Vatreni show, jazz ili pak predstavu?!

  • Kultura
  • Objavljeno 20.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Danas nas na Korzu očekuje nekoliko predstava a na obližnjem Trgu Riječke rezolucije i koncert mladog riječkog benda The Black Room.

A na Korzu će svi moći uživati i u “vatrenom showu”! Krenimo redom…

U sklopu Adventa u Zajcu s početkom u 18.30 sati počinje adventsko druženje ispred Zajca – pričaonica božićnih bajki.

Advent na Korzu donosi i nekoliko zanimljiviih predstava.

Advent na Korzu: Predstava Čudesnog oblačka: Pričam ti priču

Priče žive samo ako se pričaju, no svatko ima neku njemu najdražu. Nemamo svi istu priču, no jedno je sigurno, uvijek je najvažnija ona zadnja rečenica – “”živjeli su dugo i sretno””. Predstavu izvode djeca iz Čudesnog oblačka – Kuc Kalvarija.
Početak predstave zakazan je za 18 sati.

Advent na Korzu: Prometheus fire show – vatreni show

Ovaj vatreni show priča je o ljubavi koja plamti u svakome od nas. Gradeći je od najmanjeg elementa do velikog vatrenog vrhunca artisti dočaravaju put koji svi dobro znamo, od prvog pogleda, gradnje povjerenja do prepuštanja tijela i uma osjećajima.

Vatreni show odvijat će se širom Korza od 19.10 sati.

Ri gastro Advent: The Black Room

The Black Room je četveročlani bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, Miljen Sirotić na bassu i bubnjar Ivan Ritoša.

Debi album In This Town Lies A City objavili su u ožujku 2016. godine a dostupan je za download na njihovoj BandCamp stranici.

Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje, osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu.
Početak koncerta zakazan je za 20.30 sati.

Advent na Korzu: Spart Jazz Quintet

Spart Jazz Quintet njeguje popularni repertoar jazz standarada koji lako i prepoznatljivo dopire do slušatelja. Aranžmani su prilagođeni quintetu tako da svaka izvedba ima novi zvuk i originalna je u svakom novom izvođenju. Pomno birane skladbe svjetskih hitova jamče dobru zabavu i užitak za slušatelje. Na gitari svira Spartaco Črnjarić, vokal je Majda Marenčić, na saksofonu Franjo Črnjarić, kontrabas će zasvirati Damjan Grbac i na bubnjevima je Tonči Grabušić.
Spart Jazz Quintet zasvirat će na Korzu od 20 sati.

U sklopu Adventa na Kobleru tradicionalno – DJ Adventski party od 18 sati!

Tagovi: advent, koncert, Korzo, predstava,