Veliki Telemach Dan sporta dolazi u Rijeku

Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na Državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci, gdje će doći djeca iz cijele Hrvatske.  

  • Sport
  • Objavljeno 12.05.2024
  • Piše: Frane Stipanić

Korzo će u četvrtak, 16. svibnja u 9 sati u Sportsku dvoranu Zamet (Trg riječkih olimpijaca 1). ugostiti veliki Telemach Dan sporta  u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih i grada Rijeke. Na sportsko-edukativnom danu djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na Državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci, gdje će doći djeca iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih potiču na toleranciju, inkluziju, fair play, ali i korektno navijanje, tako da od ove godine posebna nagrada dodijelit će se i najboljoj navijačkoj ekipi.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 Cup u tenisu. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i otvorene na web stranici igremladih.com.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.

Tagovi: Dan Sporta, Plazma Sportskih igara mladih, Sport,