Zajc dobio dvije nacionalne prvakinje: Kristinu Kolar i Oliveru Baljak!

Dvije nacionalne prvakinje - dvije svečane izvedbe

Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, riječki je HNK Ivana pl. Zajca dobio dvije nacionalne prvakinje – Oliveru Baljak i Kristinu Kolar. Dosadašnjim je istaknutim prvakinjama riječkog “Zajca” tako dodijeljen najviši status u hrvatskom kazalištu, Oliveri Baljak za dramu, a Kristini Kolar za operu, saznajemo od voditeljice Promidžbe i odnosa s javnošću HNK Ivana pl. Zajca Milene Jerneić.

Olivera Baljak obilježila je i kreirala identitet HNK Ivana pl. Zajca u proteklih gotovo 40 godina kao jedna od najistaknutijih glumica riječkog i hrvatskog glumišta u svojoj generaciji. Kristina Kolar, jedna od glavnih nositeljica riječkog opernog repertoara, posljednih je dvadeset godina snažno obilježila i riječku i hrvatsku opernu scenu, a istodobno izgradila i uspješnu međunarodnu karijeru.

Njihove nove prestižne statuse, riječki će “Zajc” obilježiti dvjema svečanim izvedbama predstava u kojima su ostvarile dojmljive i hvaljene uloge.

Tako će izvedba predstave “Predsjednice” u petak, 15. veljače 2019. u 19:30 sati u HKD-u na Sušaku, biti posvećena nacionalnoj dramskoj prvakinji Oliveri Baljak. Nakon završetka predstave, na pozornici će joj se pridružiti kolege iz Hrvatske drame te intendant Marin Blažević.

Izvedba opere “Macbeth” u utorak, 19. velječe 2019. u HNK Ivana pl. Zajca u 19:00 sati bit će posvećena nacionalnoj opernoj prvakinji Kristini Kolar. I njoj će se po završetku predstave pridružiti kolege i intendant.

HNK Ivana pl. Zajca poziva publiku da prisustvuju predstavama “Predsjednice” i “Macbeth”, 14. odnosno 19. veljače.

kristina_kolar_14022019_rijekaonline olivera_baljak_14022019_rijekaonline

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: drama, HNK Ivana pl. Zajca, Kristina Kolar, nacionalne prvakinje, Olivera Baljak, opera,