Završio Virtualni Riječki karneval 2021.

Ovogodišnji Virtualni Riječki karneval poseban je jer se usprkos svim izazovima koji su se pojavili ispred karnevalista, zajedničkim snagama i trudom svih uključenih održan je Riječki karneval i dokazao da se višestoljetna tradicija karnevala nastavlja.

  • Kultura
  • Objavljeno 15.02.2021
  • Piše: Darija Kovačić

Održavanjem Virtualnog Riječkog karnevala 2021. završilo je peto godišnje doba u novom prilagođenom virtualnom izdanju.  Virtualni Riječki karneval i ove godine okupio je brojne karnevaliste i grupe koji su se predstavili i virtualno prošetali Korzom i našim ekranima. 72 karnevalske grupe nakon tradicionalnog početka točno u podne „prošetali“ su se nakon Meštra Tonija, Kraljice Riječkog karnevala 2020./2021. Dore Pilepić, Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat. I sve to još popraćeno retrospektivom gostovanja inozemnih karnevalskih grupa koje su nas u proteklih 38 karnevala i brojne druge popratne manifestacije u velikom broju posjećivali.

„U duhu krilatice „Budi što želiš“ očito se ovogodišnji  Riječki karneval odlučio maškarati u – online Karneval. U svakom slučaju, drago mi je da se Riječki karneval održava u inat pandemiji i svim ograničenjima koje nam je nametnula. Zahvaljujem svim maškaranim grupama koje su se uključile u ovaj online karneval podržavajući želju da se ova tradicija ne prekine ni pod koju cijenu. Nadam se da ćemo s ovogodišnjim paljenjem Pusta otjerati barem dio onog lošeg koje nas je pratilo u ovih godinu dana  i vjerujem da ćemo već sljedeće godine svi opet biti na Korzu, na našem pravom, velikom Riječkom karnevalu.“  – Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke.

Ovogodišnji Virtualni Riječki karneval poseban je jer se usprkos svim izazovima koji su se pojavili ispred karnevalista, zajedničkim snagama i trudom svih uključenih održan je Riječki karneval i dokazao da se višestoljetna tradicija karnevala nastavlja.

„Izuzetno nam je drago i ponosni smo da su 72 karnevalske grupe i ove godine uz Riječki karneval i da su time potvrdile da se ovaj najveći TOP događaj hrvatskog turizma usprkos svim izazovima i ove godine održava i time se nastavlja višestoljetna tradicija. Riječki karneval u svim godinama i sa svim izazovima koje je imao, izrastao je u ovaj prepoznatljivi brend Rijeke i Hrvatske. Vidimo se 2022. godine na Korzu na Dječjoj karnevalskoj povorci i Međunarodnoj karnevalskoj povorci.“ Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Tradicionalno nakon virtualne povorke, na Gatu Karoline Riječke u organizaciji karnevalske grupe Pom-F-Ri, na moru je zapaljen pust  i time završio Virtualni Riječki karneval 2021. Snimku Virtualnog Riječkog karnevala 2021. moći će se ponovno pogledati već slijedećeg vikenda na Kanalu Ri.

Foto: Visit Rijeka

Tagovi: karneval, riječki karneval, rijeka, virtualni karneval,