Zbog dobre epidemiološke situacije istarski Stožer ukida obvezu nošenja maske na nastavi

Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica

  • Lifestyle
  • Objavljeno 14.09.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Zbog dobre epidemiološke situacije istarski Stožer civilne zaštite donio je u ponedjeljak odluku da u Istri učenici i nastavnici tijekom školske nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske, potvrdio je u ponedjeljak načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Istarske županije, uz suglasnost stožera civilne zaštite gradova i općina, te osnivača škola odlučio je da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske.

“Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica. No, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije, donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je u Istri u samoizolaciji 40 učenika iz buzetske Osnovne škole “Vazmoslav Gržalja“ te iz srednje škole nakon što je prije pet dana dvoje učenika bilo pozitivno na Covid-19, zbog čega su dva školska razreda još uvijek u samoizolaciji. Osim njih u mjerama samoizolacije je šest profesora i učitelja.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: istarski stožer, istra, maske, nastava, učenici, Učionica,