Zlatko Dalić u Rijeci: O knjizi i ljetu koje je ujedinilo Hrvatsku

Sve ono što imamo s prvenstva ne može se predočiti riječima, niti opisati bilo čime materijalnim i opipljivim, ali ipak, tu je knjiga... :)

  • Događanja
  • Objavljeno 21.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Prisjetimo se ljeta – euforije,  sreće, suza, smijeha, ljubavi, zajedništva i ponosa u našoj, reklo bi se malenoj zemlji, ali ovog ljeta nikad većoj. Dani su to koje nikada nećemo zaboraviti, urezali su se u povijest i, kako su rekli i građani, gotovo svakodnevno se sjete ljeta i odmah ih obuzme toplina u srcu. Sve ono što imamo s prvenstva ne može se predočiti riječima, niti opisati bilo čime materijalnim i opipljivim, ali ipak, tu je knjiga. Knjiga koja je, ne samo knjiga, nego i povijest. ”Rusija naših snova” knjiga je, usuđujemo se reći, zlatnog Zlatka Dalića i Dražena Antolića, novinara Sportskih Novosti, a predstavio ju je jučer u našem gradu.

Predstavljanje je počelo video uratkom o putu Hrvatske nogometne reprezentacije do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Svi prisutni pljeskom su još jednom pozdravili veličanstven uspjeh Vatrenih i njihovog izbornika Zlatka Dalića koji je svoj govor započeo prisjećanjem na dane provedene na Kvarneru.

“Raduje me što sam ponovno u Rijeci, na kraju krajeva, ovdje sam kao trener Rijeke proveo lijepih godinu dana. Ova knjiga, koju u početku nisam htio pisati, trajni je zapis svega onoga što se događalo u Rusiji i onoga što sam ja doživio kao izbornik. Želim da se zna, nije Zlatko Dalić najzaslužniji za taj veliki uspjeh, zaslužni su u prvom redu igrači, a ova je knjiga zahvala njima”, rekao je Dalić.

Zanimljivo je kako su sva tri prisutna trenera, u jednoj fazi svoje karijere, bili na kormilu riječkog prvoligaša. “Očito da bi nešto napravio s reprezentacijom moraš proći kroz Rijeku”, rekao je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, navodi Radio Rijeka.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: predstavljanje knjige, rusija naših snova, sp18, zlatko dalić,