Zračna luka Rijeka ostvarila rekordni promet

180 tisuća putnika u prvih deset mjeseci ove godine i 4000 tona tereta ...

Zračna luka Rijeka ostvarila je povijesni rekord! Iza zračne luke je 180 tisuća putnika u prvih deset mjeseci ove godine, kao i 4.000 tona tereta, odnosno ukupno više od 5000 operacija.

Iznešena je ta informacija u petak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi, a što su izrazito ohrabrujuće vijesti za riječki zračni promet.

Sugerira to kako se sve više kvarnerskih, krčkih i istarskih posjetitelja na ljetovanje odlučuje doći zračnim linijama, kao i kako će omišaljska zračna luka na Krku samo bilježiti rast i u razdoblju pred nama.

Uzletno-sletna staza je dužine 2488 m i širine 45 m. Orijentirana je pravcem sjeverozapad-jugoistok (143/323°, oznaka staze 14-32). Nadmorska visina je 85 m. Rulnice su širine 20 m. Podloga piste i rulnica je asfaltna. Platforma dimenzija 300×115 m je betonska i može istovremeno prihvatiti 5 zrakoplova. Zračna luka Rijeka otvorena je za promet 2. svibnja 1970. godine. Registrirana je za prihvat i otpremu zrakoplova, putnika i robe u komercijalnom zračnom prijevozu i školovanje letačkog osoblja. Opremljena je za prihvat svih veličina zrakoplova. Zračna luka je predviđena za dnevno i noćno slijetanje, jer je opremljena sustavom za precizni prilaz i slijetanje I. kategorije. Zbog kratkih rulnica koje ne vode do početka/kraja piste, zračna luka ne može postići veliki satni kapacitet – stoji zapisano na Wikipediji.

STATISTIKA

Foto: FaH

Tagovi: krk, omišalj, rekord, zračna luka,