(FOTO) Održana prva humanitarna noćna utrka “Zasvijetli za druge”

Simbolična, ali hvalevrijedna, donacija pomogla je KosaRi koja se bavi izradom perika za djecu oboljelu od onkoloških i autoimunih bolesti

  • Lifestyle
  • Objavljeno 20.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U četvrtak, 16. svibnja održana je 1. humanitarna noćna utrka “Zasvijetli za druge” u Rijeci u organizaciji eSTUDENT-a i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, a sve u sklopu Student Day Festivala.

S obzirom da su Riječani poznati kao veliki humanitarci i zaljubljenici u trčanje, iz udruge su odlučili spojiti ugodno s korisnim. Tako je na utrci sudjelovalo oko 150 natjecatelja, koji su svojim simboličnom donacijom pomogli KosaRi koja se bavi izradom perika za djecu oboljelu od onkoloških i autoimunih bolesti.

Svaki natjecatelj je zauzvrat za uplaćenu startninu dobio svjetleću narukvicu s kojom je zatim potrčao i zasvijetlio za druge. Svima koji nisu htjeli trčati, a htjeli su pomoći plemenitom cilju također je bila omogućena kupnja narukvica.

Chikaz Rijeka zagrijao je trkače za utrku uz zumbu, a ritam za trkače davao je DJ Darrio Sec. Staze sa sastojala od svega 3km, te su tako svi natjecatelji napravili simboličan đir po Kampusu te doprinijeli plemenitom cilju.

Najbrži u muškoj kategoriji bili su:

  1. Igor Horvat
  2. Davor Varga
  3. Antonio Žunić

Najbrže trkačice bile su:

  1. Iva Tomić
  2. Iva Vodopija
  3. Vanja Boričević

Tagovi: estudent, humanitarna utrka, kosari, noćna utrka, student day festival, svijetleće narukvice, udruga, zasvijetli za druge,