Online seminar “Industrija 4.0 – nove tehnologije za transformaciju poslovanja”

U okviru projekta biti će razvijena web platforma za povezivanje poduzetnika i stručnjaka u području Industrije 4.0, a također poduzećima će biti omogućeno sudjelovanje u nizu specijaliziranih radionica

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. poziva poduzetnike na praćenje online seminara Industrija 4.0 – nove tehnologije za transformaciju poslovanja, a kako bi saznali na koji način digitalizacija i nove tehnologije mogu unaprijediti poslovanje i povećati konkurentnost poduzeća na tržištu.

Polaznici će se moći upoznati s prilikama i izazovima koje donosi uvođenje novih tehnologija u poslovanje, posebice za mala i srednja poduzeća. Govornici iz poduzetničke zajednice će im svojim primjerima prikazati put prema transformaciji te potencijal digitalnih rješenja i napredne proizvodnje. Prilagodba poduzeća ovim trendovima je zahtjevan i složen proces, stoga će polaznicima biti predstavljena i podrška koja im je dostupna u okviru projekata Boost4BSO i EIT Manufacturing Hub.

Događaj je organiziran u sklopu projekta Boost4BSO koji je financiran od strane programa Interreg Središnja Europa te je usmjeren na jačanje podrške poduzećima prilikom uvođenja rješenja Industrije 4.0. U okviru projekta biti će razvijena web platforma za povezivanje poduzetnika i stručnjaka u području Industrije 4.0, a također poduzećima će biti omogućeno sudjelovanje u nizu specijaliziranih radionica koje će im pomoći pri transformaciji poslovanja.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u online seminaru mogu se prijaviti putem online obrasca. Prijave su otvorene do 23. veljače .2021. godine u 12:00 sati.

Seminar je dodatno podržan od strane Europske komisije kroz inicijativu EU Industry Week 2021. Više informacija o projektu Boost4BSO može se dobiti na službenim stranicama projekta.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Našim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail mario.vukelic@uniri.hr, tel. +385 (0)51 265 976.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: nove tehnologije, online, poduzetnici, seminar, step ri,