Ovog tjedna u PGŽ utrošit će se 7.500 doza cjepiva

Dosad se cijepljenje odvijalo putem pokrenute prijave na nacionalnu platformu cijepise.zdravlje.hr i putem ordinacija liječnika obiteljske medicine...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 29.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Domom zdravlja nastavlja s 2. i 3. fazom cijepljenja protiv covida-19 te će se ovog tjedna u dvorani Centra Zamet i ispostavama utrošiti više od 7500 doza cjepiva, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod.

Dosad se cijepljenje odvijalo putem pokrenute prijave na nacionalnu platformu cijepise.zdravlje.hr i putem ordinacija liječnika obiteljske medicine.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ je radi ubrzanja treće faze cijepljenja opće populacije pokrenuo postupak prijave radnika zaposlenih u poduzećima i ustanovama gospodarskih djelatnosti važnih za gospodarstvo, priopćeno je. Time se omogućilo ciljano cijepljenje zaposlenih po prioritetnim djelatnostima, navodi se u priopćenju.

Prijavljivanje za cijepljenje na ovaj način, preko poduzeća i ustanova ne zaustavlja pokrenute prijave preko liječnika obiteljske medicine ili platforme cijepise.zdravlje.hr, nego otvara bržu mogućnost pristupanja cijepljenju, posebno kad su u pitanju prioritetne skupine radnog stanovništva, istaknuto je.

Nastavni zavod će organizirati masovno cijepljenje u sportskoj dvorani Zamet, a dinamika realizacije cijepljenja ovisit će o dinamici pristizanja, odnosno dostupnosti cjepiva. Također će elektroničkom poštom slati pozive poduzećima i ustanovama iz prioritetne skupine. Povratno dostavljene podatke će uvrstiti u bazu na osnovu koje će se, kada budu osigurane dovoljne količine cjepiva, pozivati zaposlenici na cijepljenje.

Osobe koje se budu cijepile na ovaj način, automatski će se brisati iz ostalih baza podataka, izvijestio je županijski Nastavni zavod.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: cijepljenje, cjepivo, nzjz, PGŽ,