Priča Maxwella Acostyja jedna je od onih koja bi bila dobra podloga za filmski scenarij

Tranzicija iz Gane u Italiju za šesnaestogodišnjeg mladića bila je sve samo ne lagana, nakon toga put ga je doveo u našu Rijeku i ovdje je, kaže, sretan s obitelji :)

  • Sport
  • Objavljeno 16.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Maxwell Acosty jedan je od pojedinaca od kojeg se puno očekuje u dresu Rijeke u nastavku ove sezone. Brzi napadač svjestan je očekivanja, ali i kvaliteta, i zato naporno radi da što bolje dočeka drugi dio sezone.

– Pripreme idu dobro. Umoran sam, ali imamo vremena za odmor. Na kraju će sve biti dobro i bit ćemo spremni, rekao je Maxwell Acosty dok se opuštao nakon još jednog treninga u Portugalu.

Sunce i ugodne temperature idealne su za pripreme, a dobro raspoloženje nije pokvario ni ishod utakmice protiv Wolfsburga. Napadač Rijeke u nekoliko je navrata pokazao kvalitete koje ga krase.

– Bila je to prva utakmica nakon pauze i bilo je teško igrati. Izgubili smo, ali smo u prvom dijelu dobro igrali. Pokazali smo neke dobre stvari, na kraju krajeva tu smo da poboljšamo ono što ne radimo dobro. Bila je to naša prva i njihova posljednja pripremna utakmica. Radi se o klubu iz jedne od najboljih svjetskih liga i mislim da je to bila dobra provjera. Moramo jednostavno raditi na tome da ispravimo pogreške koje smo napravili, ustvrdio je Acosty za HNK Rijeku, koji je u dresu Rijeke odigrao 49 utakmica i postigao osam golova.

Priča Maxwella Acostyja jedna je od onih koja bi bila dobra podloga za filmski scenarij

– Nikad nisam igrao nogomet do 16 godine. Tata je igrao nogomet, ali on je htio da učim. Živjeli smo u malom selu u Gani i moji nisu htjeli da igram nogomet, već da napredujem kroz obrazovanje. Kada sam otišao posjetiti tetu u Accri primijetili su me kako sam igrao nogomet na ulici  i tako sam zapravo dobio poziv da dođem u Italiju. Bio sam skeptičan, ali i sretan jer znam mnoge koji su možda bili bolji od mene, ali nisu dobili priliku, ustvrdio je napadač Rijeke.

Tranzicija iz Gane u Italiju za šesnaestogodišnjeg mladića bila je sve samo ne lagana.

– Kada sam stigao u Italiju, jezik, hrana i vrijeme, morao sam se na sve naučiti. Bio sam naučen na 35 stupnjeva u Gani, a došao sam u Italiju na minus pet. Stigao sam u Reggianu, a taj dio je jedan od najhladnijih. Vjerujte mi, bilo je trenutaka kada sam se htio vratiti u Ganu. Kada sam prošao probu u klubu, shvatio sam da je to prilika koja se pruža jednom u životu. Morao sam probati i vidjeti što će se dogoditi, rekao je Acosty koji je ubrzo otišao u Fiorentinu, a naknadno je igrao na posudbama u nekoliko klubova.

– Da sam dobio možda pravu priliku, vjerujem da bi više napravio u Italiji. Nije bilo lako, ne želim reći da je to krivica nekog drugog, ali teško je probiti se bez prave prilike, ustvrdio je Acosty koji je u Rijeku stigao iz Crotonea.

– Bio sam devet godina u Italiji, htio sam promjenu, novu zemlju, jezik, hranu, novo iskustvo. Rijeka se već godinu dana ranije se raspitivala za mene, ali nisam mogao doći u tom trenutku. Kada se otvorila prilika, morao sam ju iskoristiti. Poznavao sam Stefana Ristovskog koji je rekao sve najbolje o klubu, ustvrdio je Acosty koji u Rijeci živi sa suprugom Ludovicom i sinom Sebastianom.

– Sve je sjajno. Obitelj uživa u Rijeci. Živim za obitelj, ako su oni sretni i ja sam sretan. Supruga i ja smo se upoznali u Firenci, preko zajedničkih prijatelja. Znam da joj nije lako u Hrvatskoj jer ne zna jezik i daleko je od obitelji i prijatelja, ustvrdio je Acosty čiji je sin Sebastian oduševio na nedavnom Županijskom dvoranskom prvenstvu osvojivši prvo mjesto i nagradu za najboljeg igrača u dresu Gorova.

FOTO: Youtube screenshot (HNK Rijeka)

Tagovi: hnk rijeka, maxwell acosty,