Prva vožnja kazališnog autobusa

Provozajte se 'bespla' busom i pročavrljajte s umjetnicima riječkog kazališta - sve za nula kuna :D

  • Kultura
  • Objavljeno 26.03.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U srijedu, 27. ožujka 2019., na Svjetski dan kazališta, u Rijeci na svoju prvu vožnju, s Jelačićevog trga, kreće “kazališni” autobus te Riječankama i Riječanima poklanja besplatnu vožnju od 9.30 do 10.30 sati na relaciji Jelačićev trg – Žabica – Trsat – Jelačićev trg.

Riječ je gradskom autobusu oslikanom prizorima iz poznatih riječkih predstava, kojima se, naravno, promovira dramski, operni i baletni program HNK Ivana pl. Zajca te koncertna sezona.

Svi će se građani tijekom vožnje “kazalištem na kotačima” moći, onoliko koliko traje putovanje do njihova odredišta, družiti s riječkim umjetnicima, popričati s glumcima, pjevačima i plesačima, iz prve ruke doznati novosti iz riječkog “Zajca”, a sve na Dan kazališta.

Jer i kazalište je putovanje. Tako u ovogodišnjoj međunarodnoj poruci povodom Svjetskog dana kazališta, njen autor, kubanski redatelj i dramatičar Carlos Celdrán ističe: “Kada sam shvatio da je kazalište zemlja za sebe, veliki teritorij koji obuhvaća čitav svijet, u meni se rodila odluka koja je ujedno i poimanje slobode: ne moraš otići od tamo gdje se nalaziš, ne moraš trčati, niti se micati… To je putovanje mašte, sjeme koje se sadi u najudaljenijim zemljama: u građanskoj, etičkoj i ljudskoj svijesti tvojih gledatelja.”

Tagovi: autobus, ivan pl. zajc, kazališni autobus, kazalište, riječki HNK, umjetnici,