U Puli parkirno mjesto od 30 tisuća kuna!

U izgradnju 50-ak parkirnih mjesta uložit će čak 1,4 milijuna kuna. Ili 30 tisuća kuna po jednom parkingu... Parkirna mjesta bit će besplatna!

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 26.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Grad Pula u idućoj proračunskoj godini planira uložiti 1,4 milijuna kuna ali za izgradnju parkirališta na Novoj Verudi i Vidikovcu.

U izgradnju 50-ak parkirnih mjesta uložit će čak 1,4 milijuna kuna. Ili 30 tisuća kuna po jednom parkingu. Izgrađena parkirališna mjesta neće se naplaćivati!

U tijeku je izrada projektne dokumentacije, nakon čega će se provesti postupak javne nabave za izvođača radova, a po potpisivanju ugovora, i uvođenje u posao izgradnje. Investitor izgradnje parkirališta bit će Grad Pula, budući da se parkirališna mjesta osiguravaju na javnim površinama koje su u vlasništvu grada, doznaje portal Glas Istre.

GDJE ĆE BITI BESPLATNO?

Iz Grada za Glas Istre nadalje pojašnjavaju i da nova organizacija prometa koja se, po prometnim projektima usuglašenim s policijom, realizira tijekom cijele godine, ima za cilj, među ostalim, osigurati nova parkirališna mjesta. Tako je, napominju, u prethodnom periodu Pulaparking uredio nova parkirališna mjesta kod Veslačkog kluba, kod Sveučilišta Jurja Dobrile, na Marsovom polju, kod zgrade Mehanike te Croatia osiguranja, na području Mandrača, Yacht servisa na rivi, zatim parkiralište Benediktinske opatije, parkiralište Luke Pula, a uređena je i lokacija Prilaza kralja Salamona te parkiralište kod Centra gradskih udruga Rojc bez naplate.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

 

Tagovi: besplatno, parking, pula, veruda,