Upitnik za nezaposlene mlade do 30 godina na području PGŽ

Radi se o projektu Vjetar u leđa – rad s mladima u NEET statusu

U okviru projekta naziva Vjetar u leđa – rad s mladima u NEET statusu, u tijeku je provedba ispitivanja potreba mladih u NEET statusu putem upitnika namijenjenog mladim nezaposlenim osobama u dobi do 30 godina s područja PGŽ.

Svi zainteresirani mogu popuniti upitnik i uključiti se u program i aktivnosti projekta u kojima im se financijski može pomoći da završe neki program obrazovanja za odrasle, polože vozački ispit i slično.

Kako bi se osigurali optimalni razvojni uvjeti i sveobuhvatna i efikasna podrška upravo u izazovima s kojima se mladi u NEET statusu susreću, (pojam „NEET” označava mlade ljude koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju), ovim projektom nastoji se uspostaviti međusektorska suradnja.

Identifikacija takvih mladih osoba prva je aktivnost ovog programa, nakon čega slijede i ostale usluge, dovoljno specifične da utječu na pozitivnu promjenu ciljane skupine i dovoljno fleksibilne kako bi bile skrojene prema individualnim potrebama svakog korisnika.

Korisnici će, ovisno o svojim potrebama ostvariti sljedeće:

  • uključit će se u individualno savjetovanje, grupne radionice mekih i transverzalnih vještina
  • pružit će im se podrška pri odabiru programa prekvalifikacije ili osposobljavanja ili potaknuti na završavanje obrazovanja ukoliko su iz njega ispali
  • osnažit će se za nošenje s problemima nezaposlenosti
  • podignut će se razina informiranosti o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici

Projekt Vjetar u leđa-rad s mladima u NEET statusu provodi U.Z.O.R. Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, u partnerstvu s Gradom Rijeka, Centrom za socijalnu skrb Rijeka te Centrom za socijalnu skrb Opatija, a provodi se uz sufinanciranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Rijeke.

foto: pixabay

Tagovi: mladi, neet status, nezaposleni, online, upitnik,