Nakon 27 godina čekanja – gotova je prometnica Hrvatsko-Ložac

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je novoizgrađenu prometnicu Hrvatsko – Ložac i ispričao se zbog čekanja.

  • Politika
  • Objavljeno 27.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je novoizgrađenu prometnicu Hrvatsko – Ložac, odnosno posljednju dionicu tzv. Kupske magistrale koja hrvatskom stranom Kupe napokon veže Čabar i Brod na Kupi skraćujući time bitno put stanovnicima ovog područja te olakšavajući poslovanje privrednicima i poduzetnicima ovog kraja.

”Prije svega se ispričavam ljudima ovog područja što su više od dvadeset godina čekali na izgradnju ove prometnice. Ponosan sam što smo baš mi realizirali ovaj završni dio” – rekao je Butković.

Iako bi, budući da je od ideje do realizacije izgradnje Kupske magistrale trebalo punih 27 godina, lijepo bilo da se upriličilo i neko svečano otvorenje, i današnji je obilazak ministra Butkovića donio domaćim ljudima osjećaj nečeg posebnog jer je napokon završena godinama sanjana cesta, pri čemu su mještani ovog dijela Gorskog kotara posebno zahvalni upravo ministru Olegu Butkoviću u čijem je mandatu – unatoč nizu velikih poteškoća koje su pratile izgradnju ove ceste – napokon izgradnjom dionice Hrvatsko – Ložac stavljena »točka na i«.

– Napokon je selo koje se zove Hrvatsko cestom uz hrvatsku stranu obale Kupe vezano uz Hrvatsku i naravno da smo svi zadovoljni i sretni, a nadamo se da će prometnica služiti i turističkim i privrednim kapacitetima ovog područja pri čemu, po mom mišljenju, treba paziti da ne bude prevelikog prometa šlepera i teških kamiona – smatra delnički gradonačelnik Ivica Knežević, a prvi čovjek Čabra Kristijan Rajšel, uz komentar da je sve skupa zaista trajalo predugo, kaže:

– Sad je napokon sve gotovo i ljudi ovog područja već vide veliku korist od ove ceste, a još će uočljivija biti već ove zime kad će se njome puno više putovati prema Delnicama, Rijeci i Zagrebu, a svakako će bitno pripomoći i razvoju turizma jer je njome znatan dio područja Nacionalnog parka Risnjak sad znatno bliži turistima – rekao je Rajšel.

FOTO: HINA/ Helena ŠUPRAHA/ ml

Tagovi: hrvatsko-ložac, oleg butković, prometnica,